Elektro viljuškari

 

 

 

Elektro viljuškari nosivosti 1.25t

Elektro viljuškari nosivosti 1.6t

Elektro viljuškari nosivosti 2t

Elektro viljuškari nosivosti 2.5t

 

Elektro viljuškari Balkancar spadaju u standardnu opremu za manevrisanje teretom koja se koristi u skladištima, na železničkim stanicama, u lukama, na aerodromima i u fabrikama. Pogodni su za rad u različitim vremenskim uslovima, na temperaturama od -25 do +40°C.

ERGONOMIČNOST

Sedište je prilagođeno odgovarajućim standardima, tako da korisniku pruža maksimalnu udobnost, što utiče na veću produktivnost. Sve komandne ručice i dugmići smešteni su u neposrednoj blizini korisnika, sa ciljem olakšanog rukovanja. Papučice za kočenje i gas locirane su na istim mestima kao u kolima.

KOČNICE

Kočenje vrše kočnice sa dobošem postavljene na prednje točkove. Ipak, kočenju ovim kočnicama prethodi dejstvo elektroprekidača koji prekidom dotoka električne energije zaustavljaju viljuškar. Elektro viljuškari Balkancar opremljeni su i mehaničkom ručnom kočnicom.

HIDRAULIKA I KOMANDE

Balkancar viljuškari raspolažu hidrostatičkim servo upravljačkim sistemom. Hidaraulični sistem sastoji se od elektro-motora i hidraulične pumpe, hidrauličnog rezervoara, četvorodelnog kontrolnog ventila, cilindara za podizanje i nagib, ventila i uglavnom fleksibilnih hidrauličnih veza. Sve hidraulične komponente opremljene su za rad pod pritiskom i do 250 bara. Hidraulični sistem opremljen je zaštitom od prekomernog pritiska, neželjenog spuštanja tereta i nagiba grane.

OPREMA ZA DIZANJE

U Balkancarovoj ponudi nalaze se različiti tipovi grana različitih visina dizanja-simplex, duplex i triplex grane. Sve grane omogućavaju korisniku veliku vidljivost, a neke imaju i velik slobodan hod.

ELEKTRIKA

Električni sistem omogućava lako kontrolisanje brzine kretanja, uključujući i kontrolu finog kretanja-„inčing“, ograničavanje maksimalne jačine struje u elektro-motorima, smanjenje gubitka i potrošnje energije.Instrument tabla opremljena je motočasovnikom i indikatorom kapaciteta baterije koji blokira hidraulični sistem kada napunjenost baterija padne ispod podešenog nivoa.